Vitamine d tekort klachten

Vitamine d tekort klachten – Er is een duidelijk verband tussen een vitamine d tekort en depressie, zo blijkt uit recent onderzoek. Bij ouderen met een depressie is het vitamine D-gehalte in het bloed namelijk veel lager dan bij ouderen zonder depressie. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het VU medisch centrum.

Van de mensen in de leeftijd van 55 tot 85 jaar heeft circa 13 procent last van depressie. Bij een depressie is sprake van een zwaarmoedige stemming gedurende een weken- tot maandenlange periode. Bij mensen met een depressie bleek de vitamine D-concentratie in het bloed 14 procent lager. Hoe ernstiger de depressie, hoe lager de vitamine D tekort -concentratie.

Vitamine d tekort klachten

vitamine d tekort klachten

Een belangrijke bron van vitamine D is zonlicht. Toch is zonlicht alleen niet voldoende om een vitamine D tekort tegen te gaan. De oudere huid is namelijk minder goed in staat om onder invloed van de zon vitamine D te vormen. Daarom hebben mensen boven de 50 een verhoogde behoefte aan vitamine D.

De benodigde extra hoeveelheid vitamine D kan ook moeilijk uit de voeding worden gehaald. We zouden dan erg veel moeten eten. Het Vitamine Informatie Bureau adviseert daarom, net als de Gezondheidsraad, om een supplement te nemen om in de extra behoefte aan vitamine D tekort te voorzien. De aanbevolen hoeveelheden vitamines en mineralen vindt u hier.

->> vitamine d tekort

No related posts.